Vinner av Gourmand World Cookbook Awards - Food - Food Heritage - USA og nominert til Book Award in Food Issues and Advocacy fra James Beard Foundation. I boken "Gastronativism" belyser Fabio Parasecoli hvordan mat har blitt et kraftfullt symbol for nasjonal identitet i en tid preget av nasjonalistiske og ekskluderende bevegelser. Han tar for seg ordskiftet rundt halal-tortellini og svinekjøttfrie lasagner servert i Vatikanet, samt angrep utført av hinduistiske fundamentalister mot muslimer som selger storfekjøtt i India. Parasecoli analyserer også hvordan europeiske politikere med anti-innvandringsagenda kritiserer tradisjonelle retter som couscous og kebab. Han utforsker spenningene som oppstår når det gjelder mat og dets ideologiske betydning, samt den politiske ladningen som knyttes til hva vi spiser. Med et fokus på fenomenet "gastronativisme" definerer han hvordan mat brukes ideologisk for å fremme tanker om hvem som tilhører et fellesskap og hvem som ikke gjør det. Boken reiser spørsmålet om hvordan de sterke følelsene rundt mat kan vendes i en sunnere retning, særlig i lys av globaliseringens og nyliberalismens innvirkning på matsystemene. Mange har begynt å søke tilbake til sine røtter, omfavne lokale ingredienser og kulturer, men denne bevegelsen kan innebære utfordringer som må adressere.