Columbia University Press

Gastronativism

Gastronativism

Produktbeskrivelse

Vinner av Gourmand World Cookbook Awards - Food - Food Heritage - USA og nominert til Book Award in Food Issues and Advocacy fra James Beard Foundation. I boken "Gastronativism" belyser Fabio Parasecoli hvordan mat har blitt et kraftfullt symbol for nasjonal identitet i en tid preget av nasjonalistiske og ekskluderende bevegelser. Han tar for seg ordskiftet rundt halal-tortellini og svinekjøttfrie lasagner servert i Vatikanet, samt angrep utført av hinduistiske fundamentalister mot muslimer som selger storfekjøtt i India. Parasecoli analyserer også hvordan europeiske politikere med anti-innvandringsagenda kritiserer tradisjonelle retter som couscous og kebab. Han utforsker spenningene som oppstår når det gjelder mat og dets ideologiske betydning, samt den politiske ladningen som knyttes til hva vi spiser. Med et fokus på fenomenet "gastronativisme" definerer han hvordan mat brukes ideologisk for å fremme tanker om hvem som tilhører et fellesskap og hvem som ikke gjør det. Boken reiser spørsmålet om hvordan de sterke følelsene rundt mat kan vendes i en sunnere retning, særlig i lys av globaliseringens og nyliberalismens innvirkning på matsystemene. Mange har begynt å søke tilbake til sine røtter, omfavne lokale ingredienser og kulturer, men denne bevegelsen kan innebære utfordringer som må adressere.

Prishistorikk

Lavest
272 KR
Høyest
284 KR
Gjennomsnitt
278 KR
Median
278 KR

📩 Sett prisvarsel

Få beskjed når prisen når ønsket nivå.

Produktspesifikasjoner

Merke Columbia University Press
Navn Gastronativism
GTIN/EAN/ISBN 9780231202077
Kategorier Bøker