Herve This (uttales 'Teess') er en internasjonalt anerkjent kjemiker og en populær fransk TV-personlighet, samt en bestselgende kokebokforfatter. Han har samarbeidet lenge med den berømte franske kokken Pierre Gagnaire og er den eneste personen med doktorgrad i molekylær gastronomi, et banebrytende felt han selv har vært med på å utvikle. Ved å bringe instrumenter og eksperimentelle teknikker fra laboratoriet inn i kjøkkenet, benytter This seg av ny forskning innen kjemi, fysikk og biologi for å utfordre tradisjonelle oppfatninger om matlaging og spising. Dette resulterer i oppdagelser som fascinerer, utdanner og engasjerer både kokker, matentusiaster og forskere. "Molecular Gastronomy", Dette verk er hans første publisering på engelsk, inneholder praktiske tips, provoserende forslag og dype innsikter. Boken begynner med å revurdere og avkrefte en rekke tidløse regler og dikter knyttet til matlaging og presenterer nye og forbedrede metoder for tilberedning av ulike retter, fra quicher og queneller til biff og hardkokte egg.