Herve This, en anerkjent kjemiker og kjent fransk TV-personlighet, er også en bestselgende kokebokforfatter og en viktig samarbeidspartner med den berømte franske kokken Pierre Gagnaire. Han er også den eneste personen med en doktorgrad i molekylær gastronomi, et banebrytende felt han selv har vært med på å utvikle. I boken "Molecular Gastronomy" tar This med seg verktøyene og eksperimentelle teknikker fra laboratoriet inn i kjøkkenet. Ved å benytte seg av ny forskning innen kjemi, fysikk og biologi knyttet til mat, utfordrer han tradisjonelle oppfatninger om matlaging og spising. Resultatene av hans forskning er både underholdende og lærerike, og vil fascinere både kokker, matelskere og forskere. Dette verket, som er This' første bok tilgjengelig på engelsk, inneholder praktiske tips, provokative forslag og dypgående innsikter. Han starter med å revurdere og avkrefte en rekke tradisjonelle regler og dogmer innen matlaging, og presenterer deretter nye og forbedrede måter å tilberede forskjellige retter, fra quicher og queneller til biff og hardkokte egg.