Hva er grunnen til at sjokolade som smelter på tungen gir en så dekadent følelse? Hvorfor elsker vi å knase på bacon? Hva er årsaken til at brus uten kullsyre er en skuffelse, og hvorfor er flat øl så lite tilfredsstillende? Vår smaksopplevelse skaper fysiske og emosjonelle reaksjoner som ikke kan forklares utelukkende med kjemiske komponenter. Mat påvirker fantasien vår, vekker minner og aktiverer kritisk vurdering, noe som gir oss en unik opplevelse både i munnen og i sinnet. Hvordan fungerer egentlig denne alkemien, og hvilke bredere kulturelle og miljømessige konsekvenser har den? Gjennom samarbeid i laboratoriet og kjøkkenet utforsker Ole G. Mouritsen og Klavs Styrbaek de mange måtene mattekstur påvirker smaken vår. Ved å kombinere vitenskapelig analyse med kreativ intuisjon og en avansert kunnskap om matlaging, gir de ut en unik bok for matelskere og forskere innen matvitenskap. Ved å kartlegge mekanikken bak munnenes følelse, tar Mouritsen og Styrbaek skritt mot en dypere forståelse av dette fascinerende emnet.