Columbia University Press

Neurogastronomy

Neurogastronomy

Produktbeskrivelse

I 'Neurogastronomy' tar den fremstående nevrovitenskapsmannen Gordon M. Shepherd oss med på en banebrytende reise gjennom det som kan kalles 'den menneskelige hjerne smaksopplevelsesystemet'. Han legger grunnlaget for et nytt vitenskapelig felt, neurogastronomi. Shepherd utfordrer den utbredte oppfatningen om at luktesansen har avtatt i løpet av menneskets evolusjon. Han argumenterer for at denne sansen, som utgjør hovedkomponenten i smak, er langt kraftigere og mer essensiell enn tidligere antatt. Boken starter med en grundig gjennomgang av luktemechanikken, spesielt hvordan lukten stimulerer nesen fra baksiden av munnen. Når vi spiser, oppfatter hjernen luktene som romlige mønstre, og basert på disse, samt de andre sansene, bygger den opp vår oppfatning av smak. Shepherd utforsker også hvordan smaksopplevelsesystemet påvirker moderne sosiale, atferdsmessige og medisinske problemstillinger. Han analyserer hvordan smaken interagerer med hjerneområder som styrer følelser, matpreferanser og trang, og dedikerer til og med et kapittel til matens rolle i stoffmisbruk, med referanse til arbeidet til Marcel. Gjennom denne boken får leseren en dypere forståelse av hvordan smak og lukt former våre opplevelser og valg, og hvorfor disse sansene er avgjørende for vår velvære.

Prishistorikk

Lavest
266 KR
Høyest
279 KR
Gjennomsnitt
272 KR
Median
271 KR

📩 Sett prisvarsel

Få beskjed når prisen når ønsket nivå.

Produktspesifikasjoner

Merke Columbia University Press
Navn Neurogastronomy
GTIN/EAN/ISBN 9780231159104
Kategorier Bøker