Ta et pust... Les sakte. Hvor ofte i løpet av vår hektiske hverdag gir vi oss selv øyeblikk hvor vi virkelig kan nyte og være til stede i prosessen med å forberede og spise mat? For mange av oss har matglede blitt ofret på hektets alter, og vi har i økende grad fått en avstand til de naturlige prosessene som ligger bak dyrking og produksjon av mat. Det er pakket, kunstig og usunt – hurtigmat er det mest dramatiske eksempelet på hvordan maten vår har blitt degradert, og hvordan dette truer vår kulturelle, politiske og miljømessige velvære. I 1986 bestemte Carlo Petrini seg for å motsette seg den uopphørlige fremmarchen av hurtigmat og alt det står for, da han organiserte en protest mot byggingen av en McDonald's nær Spaniastrappen i Roma. Bevæpnet med skåler med penne, inspirerte Petrini og hans støttespillere til det som skulle bli en bevegelse. Tre år senere grunnla Petrini den internasjonale Slow Food-bevegelsen, hvor han ikke bare avviste hurtigmat, men også ønsket å gjenopprette en dypere forbindelse til vår mat og våre mattradisjoner.