Industrielt jordbruk fører til omfattende miljøødeleggelser og undergraver menneskers velvære. Med en forventet global befolkning på 10 milliarder innen 2050, er det avgjørende at menneskeheten finner bærekraftige løsninger for landbruk og matsystemer. Denne konsise teksten gir en oversikt over de viktigste temaene innen bærekraftig matproduksjon for alle som er interessert i økologi og de miljømessige konsekvensene av landbruk. Den tar for seg de økologiske grunnlagene for jordbruk og matsystemer, og viser hvordan kunnskap fra natur- og samfunnsvitenskapene kan utnyttes for å utvikle bærekraftige alternativer til dagens industrielle produksjonsmetoder. Med en innledning som diskuterer landbrukets rolle i menneskelig utvikling, undersøker boka hvordan metodene i det 20. århundre er miljømessig og sosialt uholdbare, og bidrar til global endring og opprettholdelse av ulikheter. Forfatterne forklarer prinsippene for miljømessig bærekraft og utforsker veier fremover.