Columbia University Press

The Chile Pepper in China

The Chile Pepper in China

Produktbeskrivelse

Kinesisk mat uten chilier virker nærmest utenkelig. Den sterke smaken har fanget oppmerksomheten til matelskere over hele verden, og kinesisk mat er blitt en global favoritt. I Kina er chiliene allestedsnærværende – fra tørkede pepperfrukter hengende fra takrenner til Maos påstand om at revolusjonen ikke kunne ha skjedd uten chilier. De finnes i alt fra den berømte romanen ‘Drømmen om den røde kammeret’ til moderne musikkvideoer. Faktisk er de så utbredte at mange kinesere antar at chilien er en innfødt plante. Men før 1570-tallet fantes det ikke chilier i Kina; de ble introdusert fra Amerika. Brian R. Dott utforsker hvordan denne ikke-innfødte chilien gikk fra å være en ukjent plante til å bli essensiell i kinesisk kultur, og hvordan den har påvirket ikke bare matlaging, men også medisin, språk og kulturell identitet. Han beskriver hvordan chilienes allsidighet har vært avgjørende for en rekke regionale retter og hvordan de har påvirket både elitære og folkelige helsemessige praksiser. Dott undersøker også chilenes kulturelle betydning gjennom en rekke litterære tekster og kunstverk, og avslører hvordan spredningen av chilier har formet samfunnet.

Prishistorikk

Lavest
375 KR
Høyest
408 KR
Gjennomsnitt
393 KR
Median
399 KR

📩 Sett prisvarsel

Få beskjed når prisen når ønsket nivå.

Produktspesifikasjoner

Merke Columbia University Press
Navn The Chile Pepper in China
GTIN/EAN/ISBN 9780231195324
Kategorier Bøker