Columbia University Press

The Secret Financial Life of Food

The Secret Financial Life of Food

Produktbeskrivelse

I en inspirerende oppdagelse av matvareøkonomi, tar Kara Newman oss med på en reise gjennom det økonomiske landskapet som forener mat og forbrukere. Utgangspunktet var en lettsindig kommentar fra den kjente varehandleren Jim Rogers i Barron's, hvor han oppfordret investorer til å 'kjøpe frokost', med henvisning til den stigende verdien av svinefett og frysefremstilt appelsinjuice. Denne observasjonen førte Newman til en dypere utforskning av landbruksprodukter, fra det ikoniske svinefettet til de obscure pepperkorn og muskatnøtt. I "The Secret Financial Life of Food" avdekker hun hvordan kontrakter på Chicago Mercantile Exchange kan leses som en meny, og hvordan markedsatferd kan diktere både global økonomi og kulinariske praksiser. Boken avdekker de økonomiske veiene som knytter mat til forbrukeren, og gir innsikt i de mystiske aspektene bak kulinariske trender, priser i dagligvarehandelen og restaurantopplevelser. Newman geleider leseren tilbake til markedene i det gamle Roma og middelalderens Europa, der selgere først begynte å skille mellom 'spot-salg' og 'salg for levering.' Hun kartlegger de historiske krydderrutene og gir leserne et unikt perspektiv på hvordan matprisene og trendene er blitt formet gjennom tidene.

Prishistorikk

Lavest
238 KR
Høyest
248 KR
Gjennomsnitt
243 KR
Median
243 KR

📩 Sett prisvarsel

Få beskjed når prisen når ønsket nivå.

Produktspesifikasjoner

Merke Columbia University Press
Navn The Secret Financial Life of Food
GTIN/EAN/ISBN 9780231156714
Kategorier Bøker