Når du ser på baketiketten av en vinflaske, vil du ofte finne en omtale av vinens terroir – det totale, lokale miljøet hvor druen ble dyrket, fra jordsmonn til klima. Vinprodusenter verden over er enige om at opprinnelsen til druen påvirker dens kjemi, noe som igjen endrer vinens smak. Dette konseptet har blitt grundig kodifisert, og det er tydelig at stedet har betydning for vin. Men hvorfor gjelder ikke det samme for whiskey? I sin bok avdekker master distiller Rob Arnold hvordan innovative whiskeyprodusenter gjenoppretter den geografiske tilknytningen for å skape distinkte og nyanserte smaker. Arnold tar leserne med på en reise rundt om i verden for å utforske whiskey og smakens vitenskap, med stopp ved destillerier i Kentucky, New York, Texas, Irland og Skottland. Han lyser opp en ny generasjon av destillatorer, planteavlere og lokale bønder som gjenoppliver glemte kornsmaker og skaper nye alternativer i jakten på terroir. I det tyvende århundre ble vi ubevisst påvirket av ...