Concentration and Power in the Food System av Professor Philip H. (Michigan State University USA) Howard
Produktbeskrivelse
Hvem bestemmer hva vi spiser? I denne boken av professor Philip H. Howard ved Michigan State University utforskes hvordan dominerende selskaper, fra supermarkeder til frøindustrien, utøver makt over de moderne matsystemene. Boken analyserer de strategiene disse selskapene benytter for å omforme samfunnet med mål om å øke sin innflytelse, spesielt når det gjelder mer sårbare grupper i samfunnet, som nyankomne immigranter, etniske minoriteter og personer med lavere sosioøkonomisk status. Samtidig viser studien at disse trendene ikke er uunngåelige. Gjennom en rekke motstandsbevegelser, fra mikrobryggerier til frøbevaringsnettverk, utforskes hvordan motstand har ført til at selv de mektigste aktørene har blitt presset til å gjøre små, men positive endringer. Den reviderte utgaven er oppdatert for å gjenspeile de nyeste utviklingene innen matsystemet, samt de brede politisk-økonomiske kreftene som påvirker dem. Den tar også for seg de raskt skiftende teknologiene, som Big Data og automatisering, som har potensial til både å forsterke og utfordre maktbalansen i matsektoren.