I denne fengslende undersøkelsen, først utgitt i 1989 og nå fullstendig oppdatert for det 21. århundre, undersøker Warren J. Belasco fremveksten av 'motkulturen' innen mat på 1960-tallet, samt hvordan etablerte næringer har hatt suksess med å forvandle granola, urtete og andre 'revolusjonerende' matvarer til lønnsomme produkter. Boken tar også for seg den økende populariteten til vegetariske og veganske kosthold, samt tilgjengeligheten av økologisk mat. Gjennom tidligere anmeldelser av utgaven får vi et innblikk i hvordan spisevanene i Amerika har endret seg som et resultat av den sosiale revolusjonen på 1960-tallet. Ifølge Warren Belasco var det politisk aktivitet rundt middagsbordet like mye som i gatene. I denne livlige og intelligente blandingen av narrativ historie og kulturell analyse, argumenterer Belasco for at middelklassen i Amerika spiser annerledes i dag enn på 1950-tallet, takket være hvordan motkulturen hevet nasjonens bevissthet omkring mat.