Hunger er en daglig realitet for en milliard mennesker. Mer enn seks tiår etter de teknologiske oppdagelsene som førte til den Grønne Revolusjonen, som hadde som mål å utrydde sult i verden, er matmangel, underernæring og fattigdom fortsatt utbredt i mange deler av verden. Med stigende matpriser, klimaendringer, ressursulikhet og en stadig voksende global befolkning står vi overfor nye utfordringer i fremtiden. I boken "One Billion Hungry" forklarer Sir Gordon Conway, en av verdens ledende eksperter på globale matbehov, de mange sammenhengene som er viktige for vårt globale matforsyningssystem. Han tar for seg vitenskapen bak landbruksfremskritt og de politiske aspektene ved matsikkerhet. Conway bygger videre på diskusjonen han startet i sin innflytelsesrike bok "The Doubly Green Revolution: Food for All in the Twenty-First Century", med vekt på den nødvendige kombinasjonen av økt matproduksjon, miljømessig bærekraft og fattigdomsreduksjon for å utrydde vedvarende sult på planeten vår. Han tar opp en rekke presserende spørsmål angående den globale matsituasjonen.