Burgunder, Bordeaux, Champagne. Disse kjente franske vinregionene vekker minner om gamle, anerkjente vinproduksjonsmetoder. Men forbindelsen mellom vin og sted, kjent som terroir på fransk, har en kompleks historie. I boken "The Sober Revolution" utfordrer Joseph Bohling vår forståelse av fransk vinhistorie ved å avdekke en moderne tilknytning mellom vin og sted, dypt forankret i ulike og til tider overraskende temaer som alkoholisme, fyllekjøring, regional turisme, Algeries uavhengighet fra fransk styre, og integrasjon i den europeiske økonomiske fellesskapet. På 1930-tallet var billige, masseproduserte viner fra Languedoc-regionen i Sør-Frankrike og fransk Algeria dominerende på det franske markedet. Bekymrede håndverksvinprodusenter, som fryktet at disse 'underlegne' produktene ville skade omdømmet deres viner, etablerte et system for regional appellasjonmerking for å reformere industrien i sin favør ved å knytte kvalitet til opprinnelsesstedet. Samtidig ble tapet av Algeria, en gang verdens... Denne boken åpner døren til en ny forståelse av hvordan historiske omstendigheter har formet vinproduksjonen, samt hvordan de kulturelle og politiske aspektene fortsatt preger vinindustrien i dag.