I "Empires of Food" blir vi tatt med på en fascinerende reise gjennom 12 000 års mat historie, der fargesterke dagbøker fra en 1500-talls kjøpmann fungerer som en narrativ guide. Boken, skrevet av landbruksekspert Evan D.G. Fraser og journalist Andrew, skildrer hvordan folks liv og samfunn har utviklet seg basert på maten de dyrket, jaktet, handlet med og spiste. Forfatterne leverer innsiktsfulle og ofte nedslående perspektiver på hva vi kan forvente i fremtiden. Med en energisk skrive stil fører de oss fra de tidlige sivilisasjonene i det fruktbare månebeltet til dagens overbelastede kornkamre og ris-fat i USA og Kina. Gjennom historien har byer, kultur, kunst, regjering og religion blitt grunnlagt på skapelsen og utvekslingen av matoverskudd. Komplekse samfunn er bygget gjennom frakt av korn opp elver og inn i matgrytene til historiens generasjoner. Men, uunngåelig, skjer det katastrofer: avlinger mislykkes, jorden eroderer, eller temperaturen synker, og maktsentrene skifter. Dette er en gripende beretning om hvordan mat har formet vår sivilisasjon - fra dens glansdager til dens mørke tidsaldre.