Hemochromatosis Cookbook: 80+ Easy Wholesome Recipes to Reduce Iron Absorption and Fight Iron Overload
Produktbeskrivelse
Har du nylig fått diagnosen hemokromatose og leter etter en pålitelig kokebok? "Hemochromatosis Cookbook: 80+ Easy Wholesome Recipes to Reduce Iron Absorption and Fight Iron Overload" av Scarlett gir deg den perfekte løsningen. Oppskriftene i denne boken er nøye utvalgt for å bidra til å redusere jernabsorpsjon og bekjempe jernoverskudd. Ingrediensene inkluderer flere naturmidler, som kalsium, curcumin (gurkemeie), laktoferrin (melk), pektin (som finnes i sommergrønnsaker og belgfrukter), fytater (til stede i belgfrukter og korn), fosvitin (egg), oksalater (mørke bladgrønnsaker, nøtter og korn) og polyfenoler (bioflavonoider, klorogene syrer, fenolsyrer og tanniner). Boken fokuserer også på næringsrikt og helsefremmende mat, som til tross for relativt høyt innhold av ikke-heme jern, inneholder naturlige bindemidler. For å unngå jernabsorpsjon er det lagt vekt på minimal bruk av jernabsorpsjonsfremmende ingredienser som raffinert sukker, raffinert karbohydrater, oliven/olivenolje samt høysukret, vitamin C-rike frukter. Boken inneholder også få bearbeidede ingredienser, og benytter naturlige urter og krydder for å gi ekstra smak. Eksempler på oppskrifter inkluderer velsmakende frokost- og lunsjalternativer, som gjør dette til en uvurderlig ressurs for alle som ønsker å leve med hemokromatose på en sunnere måte.