Wine and War: The French, the Nazis, and the Battle for France's Greatest Treasure
Produktbeskrivelse
Denne bemerkelsesverdige og lite kjente historien om Frankrikes modige og kløktige vinmakere forteller om hvordan de beskyttet og reddet landets mest verdifulle vare fra tysk plyndring under andre verdenskrig. 'Å være fransk betyr å kjempe for landet sitt og vinene' sa Claude Terrail, eier av Restaurant La Tour d'Argent. I 1940, da Frankrike falt i hendene på nazistene, startet den tyske hæren umiddelbart en kampanje for å plyndre en av de mest kjære eiendelene franskmennene har: deres vin. Som andre i den franske motstandsbevegelsen mobiliserte vinproduksjon til motstand mot okkupantene, men deres ekstraordinære innsats har forblitt stort sett ukjent – frem til nå. "Wine and War" gir en gripende og nervepirrende beretning om de franske vinprodusentene som iverksatte geniale og dristige tiltak for å redde sine dyrebare avlinger og flasker når tyskerne ble nærmere. Boken belyser et fascinerende, lite kjent kapittel av historien, og står som et minnesmerke over de ekstraordinære individene som kjempet en kamp som, på en veldig reell måte, reddet sjelen av Frankrike.