Kemikeren Elizabeth Zott er en bemerkelsesverdig kvinne som nekter å la samfunnets begrensninger definere henne. I løpet av tidlig 1960-tallet står hun overfor en utfordrende virkelighet hvor hennes mannlige kolleger ved Hastings Forskningsinstitutt har et dyptgående uforsvarlig syn på likestilling. Heldigvis finnes det én lysglimt i denne dystre situasjonen: Calvin Evans, en ensom og høyt begavet nagbærer, som ser Elizabeths intellekt og blir hodestups forelsket i henne. Deres felles interesse for vitenskap skaper en kjemi mellom dem som er litt utenom det vanlige. Men livet er ingen enkel ligning, og etter å ha opplevd motgang som enslig mor, finner Elizabeth seg mot alle odds som stjernen i det mest omtalte matprogrammet i Amerika, 'Vi spiser klokken seks'. Hennes banebrytende tilnærming til matlaging, preget av vitenskapelige metoder som 'dryss begge sider med natriumklorid og piperin', utfordrer tradisjonelle oppfatninger om mat og har en uventet effekt på publikum. Ikke alle ser derimot med blide øyne på hennes vei til suksess, spesielt ikke de som frykter at Elizabeth Zott lærer folk å tenke utenfor boksen. Denne fortellingen vever sammen temaer av likestilling, motgang og personlig styrke, som gir et unikt blikk på hvordan en kvinne kan omdefinere sin plass i en verden fylt med tradisjonelle normer.