Boken 'Klosterplanter' tar leseren med på en reise tilbake til middelalderen, hvor klostre spilte en avgjørende rolle i dyrkingen av helbredende urter og grønnsaker. I en tid preget av kristendom og nye livsstiler, ankom mange munke og nonner til Norden fra Mellom- og Sydeuropa, og blant dem var det en gruppe som praktiserte vegetarmåltider. Dette var banebrytende for sin tid, og førte til at klosterne etablerte velorganiserte kjøkkenhager som kunne gi dem nødvendige råvarer. Selvforsyning med urter av høy kvalitet var essensielt, spesielt ettersom mange klostre drev med sykehusvirksomhet og dermed hadde stort behov for tilgang til helsegivende planter. Med over 100 klostre bygget i Danmark, var det mange som inkluderte hager hvor de dyrket medisinske urter. Dessverre er det få spor igjen av disse hageanleggene i dag. Imidlertid kan rester av kloster- og urtehagene fortsatt spores, og de vitner om det rike plantemangfoldet som ble brakt til Danmark av de tidlige munke og nonner. Forfatter Gunvor Maria Juul, en anerkjent madhistoriker og urtespesialist, gir leseren et unikt innblikk i denne fascinerende delen av Danmarks historie.