A Year in the Vineyard er en hyllest til vinrankens syklus. Boken tar leserne med fra vinterbeskjæring til vinbladene som fanger energien fra senhøstsolen. Gjennom vignetter om aktiviteter i vinmarker over hele verden, akkompagnert av både fotografier og bakgrunnsmalerier, veves fortellingen om vinbondens hverdag sammen. Boken hedrer sesongens rytmer og ritualer, men unngår ikke å omtale de potensielle risikoene, som hagl som kan ødelegge store områder med spirende chardonnay i Champagne, eller skogbranner i Napa Valley. Håpet er at hver oppslag fanger et uttrykk, et steg i en dans med naturen, og gir leseren en opplevelsesmessig forståelse av utsagnet 'vin lages i vinmarken', samt ideen om at kvalitetsviner oppnås i samarbeid med naturen, snarere enn gjennom å overvinne elementene. Boken viser også vinprodusentene som aktører i frontlinjen av klimakrisen, hvor de stiller spørsmål og presenterer mulige løsninger til jordens endrede økologi.