I en tid der curing og røyking av egne råvarer er i ferd med å bli en glemt kunstform i Storbritannia, tar Steven Lamb oss med på en innføringsreise i denne gamle tradisjonen. Mens våre europeiske naboer har bevart disse teknikkene for kjøtt, fisk og ost i århundrer, har mange britiske hjem mistet kontakten med kunsten å bevare mat. Med riktig veiledning kan imidlertid alle, enten de bor på en lantgård eller i en leilighet i byen, lære å konservere ferske råvarer uten at det tar opp mye plass. "Curing & Smoking" er bygget rundt River Cottage-filosofien, som vektlegger viktigheten av å vite historien bak det man serverer. I denne omfattende og tilgjengelige guiden gir Lamb tydelige instruksjoner om hvordan man kan forvandle ingredienser av høy kvalitet til noe spektakulært. Boken starter med en detaljert oversikt over nødvendig utstyr, fra skarpe kniver til pølsestoppere for de gadget-elskende kokkene. Den forklarer også konserveringsprosessen i dybden og inkluderer nyttige tips om hvilke produkter og kjøttstykker som egner seg best for de ulike curing-metodene.