Boken "Tea Cultures of Europe: Heritage and Hospitality" er en fascinerende utforskning av te og dens betydning i europeiske kulturer. Nominert til Gourmand Awards 2024 i kategorien Drikke, tar denne boka leseren med på en reise der te ikke bare er en drikk, men en kilde til glede, ritual og fellesskap. Uansett hvor man er i verden, kan man finne en følelse av hjem når te serveres. Te skaper et rom for gjestfrihet og fred; det bringer folk sammen, gir anledning til samtale og skaper tid for hverandre. I denne banebrytende boken får man innblikk i fascinerende te-seremonier, imponerende tesett, koselige tehus og varierte te-tradisjoner fra ulike europeiske land. Med nesten 50 bidrag utforsker boken emner som samovars fra Østen, den berømte Dresden-blå porselen i Tyskland, tulipanformer i Tyrkia, sølvtekanner i Storbritannia og mye mer. I tillegg diskuterer den de tidligste teplantasjene i Portugal og Georgia, samt teens innflytelse i kunsten. Gjennom disse tekstene får leseren unike perspektiver på hvordan te har blitt en uunnværlig del av kultur og samhørighet i Europa.