Kast bort måleverktøyene og la sansene dine lede an! Matlaging starter med sansene, og ingen forstår dette bedre enn Bilal Bhatti. Før han ble kjent som @GoldenGully, vokste Bilal opp med å lære å lage mat ved å være oppmerksom på moren sin i kjøkkenet. Han innså raskt at for å lage mat som henne, måtte han stole på sansene sine i stedet for tradisjonelle måleverktøy. Moren hans brukte for eksempel en 'asjett' med mel når hun laget roti, og en 'krus' med ris når hun tilberedte biryani, der hun brukte vanlige husholdningsgjenstander som standard for måling fremfor kopper og teskjeer. På overflaten er 'Beyond Measure' en bok om pakistansk matlaging, men i kjernen handler denne boken om å lære å lage mat intuitivt. Bilal oppfordrer leserne til å bli kjent med smaker og ingredienser, tilegne seg grunnleggende (og noen mer avanserte) matlagingsmetoder, og deretter gi rettene sin egen vri. Som sin mor og bestemor, inspirerer Bilal sine følgere til å ikke være redde for 'feil' i kjøkkenet, ettersom dette er en viktig del av læringsprosessen.