Oppdag de arktiske delikatessene med 'Makuja Inarin luonnosta'. Denne boken tar deg med på en kulinarisk reise gjennom den rene og uberørte naturen i Lappland, hvor lokale råvarer danner grunnlaget for en raskt voksende reiselivsnæring. I Nord-Lappland finner du Europas reneste luft, og innsjøene er kalde og klare. De lyse sommerkveldene beriker naturens urter med fantastiske aromaer. Boken er et resultat av 15 års samarbeid mellom kokkene Heikki og Kaisu Nikula, som flyttet tilbake til hjembygden for å videreføre arven etter sin mor og drive Hotelli Kultahovi. De har alltid prioritert lokale ingredienser i sin restaurant Aanaar og inkorporert elementer fra familiens innarsamiske tradisjoner i rettene sine. Nikula-søsknene undersøker jevnlig moderne tilberedningsmetoder for å utnytte de lokale ressursene. Et viktig aspekt av deres filosofi er samarbeid med lokale profesjonelle fiskere, reindriftsutøvere og samlere. Deres kompromissløse holdning og høye ferdigheter har ikke gått ubemerket hen; Aanaar ble tildelt prisene 'Årets Matreise'-pris av Hungry for Finland i 2015, og 'Best Food' av de internasjonale Food Trekking Awards i 2016. Boken hyller ikke bare maten, men også den dype forbindelsen til naturen som ligger til grunn for hvert måltid.