I "Eating in Theory" utforsker Annemarie Mol hvordan våre matkulturer påvirker oss, og hvordan vår måte å spise på igjen påvirker miljøet rundt oss. Gjennom en reise fra matkonferanser og forskningslaboratorier til helsevesenet, restauranter og sitt eget kjøkken, utfordrer Mol tradisjonelle forestillinger om mennesket. Hun henter inspirasjon fra tenkere som Hannah Arendt, Maurice Merleau-Ponty, Hans Jonas og Emmanuel Levinas, som har hyllet den menneskelige evnen til å heve seg over fysiske behov. Mol tar imidlertid en annen tilnærming og anerkjenner at vi som mennesker deler vår kjødelige substans med andre levende vesener. Vi dyrker, tilbereder og integrerer disse vesenene i livene våre, samtidig som vi etterlater oss overskudd som påvirker omgivelsene. Denne innsikten har dype filosofiske konsekvenser. Å ta menneskelig spising på alvor antyder en omvurdering av hva det vil si å være, hvordan vi kjenner og hvordan vi handler i en sammenvevd tilværelse.