«Eating Is an English Word» utforsker hvordan spisehandlinger og matforståelse varierer mellom kulturer. Mens vi ofte ser på spising som en universell menneskelig nødvendighet, viser forfatterne at virkelighetsoppfattelsen kan endres av språket vi bruker. I motsetning til engelsk, bruker andre språk forskjellige ord som kan kombinere spising med å puste, eller skille mellom ulike typer spising, som chupar og comer. Gjennom en serie materialsemantiske undersøkelser, setter Annemarie Mol og hennes medforfattere søkelyset på hvordan vi verdsetter mat og spiseopplevelser. Ved å bruke ord som lekker, å smake med fingrene, chupar, schmecka, gustar, og å bli enige om et godt måltid, undersøker de hvordan vi setter pris på mat i ulike sammenhenger. Boken inviterer leserne inn i livlige historier om mettede mager, kjærlighet til lam, og saftige måltider, og oppfordrer sosiale forskere til å forlate drømmen om universelle konsepter til fordel for en mer variert tilnærming til analyse.