Når jeg hører ordet curry, fylles jeg med lengsel etter krydret mat som utstråler duften av spisskumin, nellik og kanel. Jeg ser dype røde nyanser fra Kashmiri-chillier, med et hint av gult fra gurkemeie. Tankene mine går til tandoorovnen og lett brent naan dekket med smør og hvitløk. For inderne handler samtaler om mat om livet deres. For å forstå dette landet, er det nødvendig å forstå curryen. Hva er hemmeligheten bak en vellykket curry? Er det de sensuelle, krydrede aromaene eller de tykke, kremete sausene? Mørke og rike dals eller sprø gatekjøkken-snacks? Rick reiser gjennom India for å finne svarene, og utforsker denne fargerike og kaotiske nasjonen for å avdekke sannheten bak vår kjærlighet til deres mat. Kjøkkenmestere, hjemmebakere og gatekjøkken-vandrere sitter på nøkkelen til å låse opp hemmelighetene bak disse komplekse og varierte smakene. Ricks reiser tar ham til hjertet av deres langvarige tradisjoner og de nyeste teknikkene. Han avdekker oppskrifter på duftende kormas, delikat krydret fisk og mye mer.