Rick Stein, en anerkjent kokk og TV-personlighet, har lenge hatt en drøm om å lage en programserie i Spania. Han har alltid hatt en lidenskap for spansk mat, som han har utforsket siden barndommen. I motsetning til tidligere tiders oppfatninger, tar folk nå spansk mat på alvor, og dette er et resultat av innsatsen fra dedikerte spanske kokker og en økende entusiasme for de intense smakene. Stein ønsker å avdekke 'duende' i det spanske kjøkken, et begrep som vanligvis brukes i flamenco, men som han mener også gjelder for matlaging. I hans oppfatning finnes det en kunstnerisk kommunikasjon mellom kokken og gjesten i et godt måltid. I denne vakkert utformede og illustrerte kokeboken, som følger en omfattende fire-delt serie på BBC2, presenterer Stein over 140 oppskrifter som fanger essensen av den autentiske smaken av dagens Spania. Spania er et land som vekker alle sanser med sine fargerike landskap, gripende musikk og vibrerende atmosfære.