I den japanske bestselgeren 'Butter: A Novel of Food and Murder' møter vi Manako Kajii, en talentfull gourmetkokk som befinner seg i Tokyo Detention House, tiltalt for seriemord på ensomme forretningsmenn. Disse mennene skal ha blitt lokket inn i hennes klør med fristende hjemmelagde retter. Mens saken skaper oppmerksomhet over hele landet, nekter Kajii å kommunisere med pressen eller ta imot besøkende. Alt dette endres når journalisten Rika Machida, den eneste kvinnen i sitt nyhetsrom, skriver et brev til Kajii for å be om oppskriften på hennes berømte biffgryte. Kajii kan ikke motstå å svare, og slik begynner en uventet korrespondanse mellom de to. Rika, som til vanlig lever av instant nudler og jobber sene kvelder, finner snart at de digitale møtene med den kalde Kajii utvikler seg til noe større enn bare journalistikk; de blir til en mesterklasse i matlaging. Etter hvert som Rika utforsker kvalitetene i Kajii's mat, blir det stadig tydeligere at det kanskje er Rika som endrer seg, i stedet for den mistenkte seriemorderen. Boken er inspirert av en sann historie og gir leseren et unikt perspektiv på mat, makt og forvandling.