Butter: A Novel of Food and Murder er en internasjonal bestselger som tar leserne med inn i en mørk og fascinerende verden. Boken, inspirert av en sann historie, følger Manako Kajii, en talentfull kvinnelig gourmetkokk som sitter i Tokyo Detention House, dømt for å ha begått seriemord på ensomme forretningsmenn. Disse mennene skal ha blitt lokket av hennes utsøkte matlaging. Saken har fengslet nasjonens oppmerksomhet, men Kajii nekter å snakke med pressen og avviser besøkende. Dette endrer seg når journalisten Rika Machida, den eneste kvinnen i nyhetsredaksjonen sin, skriver et brev og ber om oppskriften hennes på biffgryte. Kajii kan ikke motstå å svare. Rika, som vanligvis arbeider sent om kveldene og sjelden lager mer enn ramen, begynner å besøke Kajii regelmessig. Disse møtene utvikler seg fra journalistisk forskning til noe mer; en kulinarisk mesterklasse i matlaging. Rika håper at dette gastronomiske utvekslingen vil mykne Kajii, men hun oppdager snart at hun selv kan bli påvirket av den sterke, kjølige personligheten til den innsatte kokken.