Rosa Fiore har alltid funnet trøst i kjøkkenet til sin familie, en arv som går tilbake til hennes erfarne sicilianske mor og hennes klossete far. La Cucina, sentrum i den frodige eiendommen til familien Fiore, har vært stedet der generasjoner av Fiore-kvinner har forberedt overdådige måltider, mens dramatikken i familiesammenkomster har utspilt seg rundt det eldgamle bordet. I tenårene ble Rosas matlaging legendarisk i det lille samfunnet som setter stor pris på rikdommen av sine lokale råvarer og de fargerike personlighetene som bor der. Hennes lidenskap for matlaging ble bare overgått av hennes kjærlighet til Bartolomeo, en ung mann som dessverre var utenfor hennes rekkevidde. Etter en tragisk avslutning på deres kjærlighetsforhold søker Rosa tilflukt i kjøkkenet, og deretter i ensomheten som bibliotekar i Palermo. I flere tiår lever hun et liv preget av sorg, hvor hun nyter sine deilige retter, men resignert til et liv uten kjærlighet. Plutselig endrer alt seg når hun møter den mystiske kokken kjent som I'Inglese, som har en fascinerende tilnærming til matkultur.