Zaytinya: Delicious Mediterranean Dishes from Greece, Turkey, and Lebanon
Produktbeskrivelse
NY TIMES BESTSELGER. En livlig feiring av delte smaker og tradisjoner fra Øst-Midtøsten. Siden kokk José Andrés åpnet dørene til sin restaurant Zaytinya for to tiår siden, har matelskere fått nyte hans kreative tolkninger av klassiske retter fra Hellas, Tyrkia og Libanon. Menyen på Zaytinya har alltid fremhevet regionens ekstraordinære matkultur, samtidig som den inkorporerer Jos' unike stil: velsmakende, overraskende og perfekt for deleopplevelser. Fra sprø, frityrstekte grønnsaker og perfekt krydret sjømat til møre, grillet kebab og varm, luftig pita – disse oppskriftene er både uimotståelige og tilgjengelige for hjemmekokker. De kremete dipene og lekre stekene er ideelle for å mette en familie på en ukedag, eller venner over til helgemiddag. Zaytinya, som tar navnet sitt fra det tyrkiske ordet for olivenolje, bringer liv i de ingredienser, teknikker, retter og historier som er sentrale for den måten mange av oss elsker å spise på i dag.