I boken 'Grandma's Wartime Kitchen' tar forfatter Joanne Lamb Hayes oss med tilbake til en tid da kvinner gjorde en bemerkelsesverdig innsats hjemmefronten under andre verdenskrig. Mens mennene kjempet på frontlinjene, oppdaget kvinnene mulighetene for å ta på seg oppgaver som tidligere hadde vært forbeholdt mennene. I tillegg til de nye ansvarsområdene skulle de fortsatt sørge for smakfulle måltider, dekke elegante bord og fremstå velpleid til middag. Hayes beskriver hvordan kvinner ble bedt om å yte mer enn noen gang, og de svarte med mot og kreativitet. Boken gir et fascinerende innblikk i hvordan våre mødre og bestemødre navigerte gjennom knapphet og strenge rasjoner av kjøtt, sukker, smør, ost og hermetiske varer – alt uten de elektriske oppvaskmaskinene og andre apparater vi tar for gitt i dag. Gjennom sitater og minner får vi et klart bilde av et krigsrammet samfunn der familier måtte spare, tilpasse oppskrifter og til og med sanke mat i naturen. 'Grandma's Wartime Kitchen' er både en kokebok og en engasjerende historisk beretning, som inneholder over hundre oppskrifter og glimt fra fortiden.