I 'Ekstedt' tar Niklas Ekstedt leseren med på en kulinarisk reise gjennom et kjøkken der naturens elementer står i sentrum. Med en like stor dose bjørk ved og lidenskap, holder han flammene levende og tilbereder råvarene over åpen ild. Ingen elektriske stekeplater eller gassovner – kun naturlig varme, sot, aske, røyk og ild. Dette er en hyllest til den eldgamle kokekunsten, hvor flammene hersker. Gjennom sine modige smaker fra den Michelin-stjernede restauranten med samme navn, vekker Ekstedt våre instinkter til liv, selv om det kan være utfordrende å gjenskape denne metoden hjemme. Likevel vil hans ånd inspirere deg til å gå tilbake til det fundamentale der det lar seg gjøre. Boken bygger på restaurantens ethos og fremhever historiene om sesongbasert og regional svensk kokekunst. I de rike sidene av boken finner man oppskrifter som lammestek med sjøgress smør og vill hvitløk kapers, som gir et innblikk i det unike kjøkkenet hos Ekstedt.