Boken "The Dental Hygienist's Guide to Nutritional Care, 6th Edition" gir en grundig innføring i hvordan ernæringsprinsipper kan brukes for å fremme optimal pasientbehandling. I denne utgaven forklares hvordan undervisning i riktig ernæring kan forbedre både oral og generell helse. Boken inneholder casestudier samt klare, fargerike bilder og illustrasjoner som gir et solid grunnlag for vurdering, diagnose, planlegging, implementering og evaluering av pasientbehandling. Forfatterne legger vekt på viktigheten av ernæring i lys av de økte kravene som stilles i NBDHE-eksamenen. En nyhet i denne utgaven er integreringen av de nyeste føderale ernæringsstandardene og initiativene, inkludert Healthy People 2030 og de 2020 Diettretningene for amerikanere. Klinisk relevante applikasjoner innen tannpleie fokuserer på pasientopplæring og spesifikke hensyn innen tannpleie. Innholdet om vitaminer og mineraler presenteres med tanke på de orale effektene av mikronæringsstoffer. Hver kapittel inneholder casestudier og helseapplikasjoner som demonstrerer hvordan ernæringskonsepter kan anvendes i konkrete pasientsituasjoner.