Boken "Brewing Microbiology: Managing Microbes, Ensuring Quality and Valorising Waste, Second Edition" tar for seg mikroorganismer som er viktige for bryggeriindustrien, og adresserer de nyeste truslene mot ølkvalitet og stabilitet som har oppstått. Den reflekterer den betydelige økningen i produksjon av øl med lavt eller ingen alkoholinnhold (NOLO-øl) og Hard Seltzers, som har skjedd siden første utgave ble utgitt. Dette har medført et økt behov for informasjon om de mikrobiologiske risikoene som disse drikkene innebærer, samt hvordan man effektivt kan kontrollere disse. Boken inkluderer et nytt kapittel med tittelen 'Opprettholde mikrobiologisk kvalitetskontroll i Hard Seltzers og NOLO-drikker', som gir beste praksis for å sikre trygg og effektiv håndtering av produksjon og stabilitet. I tillegg har bærekraft og miljø vært sentrale temaer i bryggerienes strategiske tenking over mange år. Første utgave av "Brewing Microbiology" dekket anaerobe behandlinger av bryggeriavfall og avløpsvann. Dette avsnittet har nå blitt utvidet for å inkludere enda nyere utviklinger.