Grapevine: Added-Value and Applications, som er den 111. utgaven av serien 'Advances in Botanical Research', belyser de nyeste utviklingene innen fagfeltet. Dette volumet inneholder interessante kapitler om aktuelle emner, inkludert bioprodukter basert på biorefinery og fremtidsutsiktene for avfall fra vinmarker og vingårder. Videre undersøker det sidestrømmer i vinindustrien og deler nyttige innsikter og erfaringer for å realisere visjonen om pålitelige farmakologiske anvendelser. Boken ser også på druesorten som en naturlig ressurs innen kosmetikkindustrien samt biologien til de viktigste druevirusene og deres innvirkning på vinvekst, avkastning og den kjemiske sammensetningen av druer. I tillegg vurderes helsemessige implikasjoner knyttet til borddruer og metoder for å forbedre kvaliteten under dyrking. Ytterligere seksjoner omhandler temaer som kontroll av autentisitet gjennom hele vinproduksjonskjeden, samt dilemmaet mellom vinforbruk og helse.