Boken 'Managing Wine Quality, Volume 1: Viticulture and Wine Quality, Second Edition' gir en omfattende oversikt over vår nåværende forståelse av vinens aroma, farge, smak og munnfølelse. Den setter fokus på metoder for måling av egenskaper ved druer og vin, i tillegg til instrumentelle analyser av sensorisk vurdering, samt vinens autentisitet og sporbarhet. Videre utforsker den effektene av vitikulturteknologier på druers sammensetning og kvalitetsattributter knyttet til vin. Boken inneholder seksjoner om vitikulturelle praksiser og vingårdsforvaltning, soppforurensninger, utstyr for druebehandlingsprosess og innhøstingsmetoder for både rød- og hvitviner. Den tar også for seg hvordan global oppvarming kan påvirke vinens kvalitet. Med vekt på nyere forskning, avanserte metoder og et blikk mot fremtidige teknologier, er denne helt oppdaterte utgaven en uunnværlig referanse for alle som er involvert i vitikultur og vinmaking. Den tilbyr muligheten for å utforske nye metoder, forstå ulike tilnærminger, og forbedre eksisterende praksiser.