Boken 'Molecular Nutrition and Mitochondria: Metabolic Deficits, Whole-Diet Interventions, and Targeted Nutraceuticals' gir en grundig undersøkelse av de molekylære aspektene ved mitokondriell ernæring, og hvordan kostholdsmidler kan påvirke behandlingen av mitokondriell dysfunksjon. Første del av boken presenterer en oversikt over fundamentene i mitokondriell fysiologi og metodene som benyttes for å vurdere mitokondriell ubalanse i klinisk praksis. Videre belyses næringsmessige mangler knyttet til mitokondriell dysfunksjon, samt det komplekse intra-organelle-miljøet som påvirker samspillet mellom næringsstoffer og mitokondrielle kofaktorer, metabolsitter og signalmolekyler. Bokens senere seksjoner undersøker virkningen av essensielle næringsstoffer som vitamin E, fettsyrer og komplekse lipider på mitokondriell biogenese. I tillegg vurderes biotaktive forbindelser fra matvarer som ikke er essensielle, men som kan ha potensiell mitokondriemodulerende effekt, inkludert målrettede små molekyler rettet mot mitokondrier.