Boken "Sustainable Protein Sources: Advances for a Healthier Tomorrow, Second Edition" tar for seg alternative proteinkilder som plantebaserte, sopp-, alge- og insektproteiner som bærekraftige alternativer til tradisjonelt kjøtt for å møte menneskers proteinbehov. Denne reviderte utgaven fremhever fordelene ved å inkludere plante- og alternative proteiner i kostholdet, både for helsen, miljøet og i tråd med forbrukertrender. Den inneholder nye kapitler om potetproteiner, hestebønnemar og kikerter, samt kokos. Boken er organisert etter protein type og inneholder kapitler om korn, belgfrukter, oljeholdige frø, pseudokorn, sopp, alger, insekter og fermenterte melk- og kjøttproteiner. Hvert kapittel tar for seg de næringsmessige egenskapene, bruksområdene, funksjonene, fordelene og utfordringene knyttet til de ulike proteinkildene. I tillegg utforsker boken metoder for å forbedre utnyttelsen av disse proteinkildene, fra forbrukernes aksept til teknikker for å forbedre smaken av produkter som inneholder disse alternativene, samt hvordan politikk kan påvirke bruken av alternative proteiner.