Monasterier, templer, moskeer og synagoger har lenge vært sentre for kulinarisk innovasjon. Disse hellige stedene er ikke bare relikter fra fortiden, men speiler også vår moderne verden. De er like dynamiske og essensielle for samfunnet vårt i dag som de alltid har vært. I sin bok "Elysian Kitchens" gir Jody Eddy leserne en sjelden innsikt i disse bevarte, religiøse helligdommene og viser hvordan den monastiske matlagingsfilosofien kan tilpasses både hjemmekokker og profesjonelle kokker som ønsker å integrere bærekraftige og tidprøvde matlagingsmetoder i hverdagen. Med 100 oppskrifter tar hun oss med til flere unike steder. Fra Thikse-klosteret i Ladakh, India, deler hun oppskrifter på dampede dumplings (momos), inspirert av munkene som bor der. Fra Kylemore Abbey, beliggende i Connemara, Irland, presenterer hun oppskrifter på lammhamburgere med kremet rød kålsalat og rosmarimaioli, tilberedt på nunners måte, og med nok av den deilige sausen til å dra over røkt laks dagen derpå. Fra et jødisk fellesskap i Brooklyn, New York, kommer klassiske kosheroppskrifter som potetkugel og matzo-ball suppe. Denne samlingen av oppskrifter er en hyllest til tradisjonelle metoder, og inviterer leserne til å oppdage og omfavne matkulturer fra ulike deler av verden.