Pasta i alle sine former har vært en grunnpilar i middelhavsdietten i lengre tid enn brød. I boken 'Encyclopedia of Pasta' tar Oretta Zanini De Vita oss med på en fascinerende reise gjennom pastas rike historie i Italia. Med et rikt mangfold av former som spaghetti, gnocchi, tagliatelle, ravioli, vincisgrassi, og strascinati, gir denne vakre boken en grundig oversikt over pastas utvikling og de utallige navnene det bærer. Zanini De Vita har utforsket alle hjørner av sitt hjemland, samlet muntlige historier, dykket dypt i glemte familieoppskrifter og undersøkt obskure arkiver for å presentere et unikt og personlig kompendium av historisk og geografisk informasjon. Hver oppføring inkluderer hovedingredienser, tilberedningsteknikker, variasjonsnavn samt de spesifikke lokalitetene hvor pastaen lages og nytes. Samtidig avkrefter hun matmyter, som den påståtte rollen til Marco Polo i pastas historie, mens hun serverer et festmåltid av ny kunnskap. 'Encyclopedia of Pasta' er illustrert gjennom hele verket, noe som gir en ekstra dimensjon til leserens opplevelse.