MYTENE RUNDT VERDENSMESTERSKAPET I SPAGHETTI, AVSKJØRET Kommer pastaen fra Kina takket være Marco Polo, eller er det bare en myte? Hvordan ble den napolitanske 'macharoni' til den allestedsnærværende spaghettien? Er dette virkelig en italiensk rett? Med hundrevis av ulike former og tusenvis av oppskrifter reflekterer pasta ulike kulturer og produkter fra Italias mange regioner. Likevel er spaghetti med tomatsaus fortsatt Italias identitetsrett fremfor noen. I denne boken tar Massimo Montanari oss med på en reise for å avdekke rettens sanne opprinnelse. Han følger historien i de mange, innviklede veiene ingredientene har tatt for å smelte sammen i en særegen del av den kulinariske tradisjonen. Det har tatt nesten to tusen år og påvirkning fra Fjernøsten, den arabiske verden og Amerika før retten virkelig inntok sin plass i rampelyset. Utviklingen har vært preget av tilfeldige møter, uventede utvekslinger og uforutsigbare krysningspunkter. Når vi graver dypere i spaghettiens opprinnelse, ser vi hvordan dens tråder snor seg rundt hele kloden. "Lært og underholdende." – Il Giornale