Hver korn av ris av Fuchsia Dunlop tar deg med på en kulinarisk reise gjennom det sørkinesiske kjøkken, kjent for sin sunne og livlige hjemmebakst. Dunlop, som er utdannet kokk fra Kinas mest anerkjente matlagingsskole, er internasjonalt anerkjent for sine velsmakende oppskrifter og utmerkede skrift om kinesisk mat. I denne boken er fokuset på hvordan grønnsaker kan stå i sentrum av måltidet, mens kjøtt og fisk benyttes i moderate mengder. Prøv å lage deilige retter som blanchert choy sum med sprøtt olje, Hangzhou bredbønner med skinke, pock-marked old women’s tofu, eller dampet kylling med shiitake-sopp. For dem som trenger en rask løsningen, tilbyr Dunlop også sine enkle, sene-natt nudler. Mange av oppskriftene krever få ingredienser og er overraskende enkle å tilberede. Boken inkluderer en omfattende introduksjon til viktige krydder og teknikker i det kinesiske kjøkken, samt 'magiske ingredienser' som kan forvandle beskjeden vegetarmat til fantastiske delikatesser. Med fantastisk fotografi og klare instruksjoner, er dette en uunnværelig bok for både nybegynnere og de som har erfaring med kinesisk matlaging.