«Fruktbarhet i fjøset» er en banebrytende bok som tar for seg et essensielt tema av stor økonomisk betydning for både melk- og kjøttfeprodusenter i Norge. Boken gir en grundig innføring i de nødvendige forutsetningene for å oppnå optimal fruktbarhet hos storfe. Forfatterne, erfarne veterinærer med bakgrunn innen praksis, forskning og undervisning, gir innsikt i hvordan man kan sikre kalving til rett tid. De vitale faktorene inkluderer at kua må være i korrekt syklus, vise brunst, at brunstregistrering utføres nøyaktig, og at inseminasjon skjer innen det ideelle tidsvinduet. Drektigheten bør oppnås uten omløp, og til slutt må det føre til fødsel av en livsdyktig kalv. Boken dekker en rekke sentrale temaer, inkludert brunstkontroll og aktivitetsmåling, fôringens innvirkning på fruktbarhet, samt hvordan man effektivt kan styre og kontrollere fruktbarheten. I tillegg får spesielle forhold knyttet til kjøttfe og fruktbarhet hos okse grundig omtale. Denne omfattende guiden gir leseren den nødvendige kunnskapen til å mestre fruktbarhetsarbeidet i fjøset.