Konditorboka er en grundig lærebok for studenter på vg2 baker og konditor, samt vg3 innen konditorfaget. Den dekker alle nødvendige kompetansemål for de aktuelle programfagene og tilbyr en omfattende innføring i både teori og praktiske ferdigheter som kreves for å arbeide som konditor. Boken er utformet i henhold til den nye læreplanen fra 2021 og er delt opp i to hoveddeler: en del som omhandler råstoffer og en annen som fokuserer på produksjonsprosesser. Forfatterne gir en detaljert behandling av råstoffene som benyttes i konditorverdenen, samt veiledning i hvordan man kan utnytte disse egenskapene for å oppnå ønsket kvalitet og smak i de ferdige produktene. Hensikten med denne boka er å bistå elever og lærlinger i å utvikle selvstendige arbeidsmetoder, ta informerte beslutninger, og være pådrivere for innovasjon og utvikling innen bransjen. Til vg2 baker og konditor er det også andre relevante bøker som Bakerboka, Trygg mat, og Bransje og arbeidsliv, og læreverket er utarbeidet i samarbeid med Baker- og Konditorbransjens landsforening.