Matglede i barnehagen er en essensiell ressurs for alle som jobber med små barn, enten de er barnehagelærerstudenter, ansatte i barnehager eller har ansvar for kostholdet til barna. Boken fremhever hvordan måltidene i barnehagen ikke bare er en anledning for hygge og sosialt samvær, men også en verdifull arena for læring. For å kunne bidra til barns mestring av mat og smak, er det avgjørende at personalet har en nysgjerrighet for mat og en forståelse for barns spiseutvikling. Gjennom å engasjere sansene i oppdagelsen av smaker og konsistenser, legges grunnlaget for språkutvikling og forståelse av nye matbegreper. I denne reviderte utgaven av Matglede i barnehagen er det gjort betydelige forbedringer på den didaktiske tilnærmingen til matfag. Med personalet som aktive rollemodeller og tilretteleggere, oppmuntres barna til å utforske og bli kjent med en rekke matvarer, utvikle praktiske ferdigheter knyttet til mat og deltakelse i måltider og matlagingsaktiviteter. Boken legger også økt vekt på bærekraftige praksiser og oppfordrer til dyrking av matvekster i (by)barnehager. Den inneholder mange forslag til aktiviteter som fremmer lek og utforskning gjennom mat og smak. Guri Langholm er førstelektor ved Naturfagsenteret ved Universitetet i Oslo, med tidligere erfaring fra barnehagelærerutdanningen ved OsloMet. Elly Herikstad Tuset er universitetslektor ved barnehagelærerutdanningen ved OsloMet og har flere års erfaring fra arbeid i barnehage. Sammen har de holdt en rekke kurs med fokus på mat i barnehagen.