Denne boken, "Råstoff og produksjon", er en sentral del av det omfattende læreverket for utdanningsprogrammet restaurant- og matfag Vg1. Utarbeidet i hht. læreplanen og intensjonene i Kunnskapsløftet, dekker boken et bredt spekter av temaer som er essensielle for alle som ønsker å jobbe med mat. Den omhandler viktige aspekter som hygiene, bruk av maskiner og utstyr, samt de ulike råstoffene som benyttes i matlaging. I tillegg gir den en grundig innføring i vurdering av kvalitet og kostnader i matproduksjonen. Boken inneholder også informasjon om de mange ulikhetene innen restaurant- og matfagene, samt en oversikt over relevante drikkevarer. Hovedforfatter og redaktør, Britt Elisabeth Olsen, har en solid bakgrunn som kokk og omfattende erfaring fra både norske og internasjonale restauranter og hoteller. I dag arbeider hun som produktutvikler og faglig konsulent ved Gastronomisk Institutt AS. Utviklingen av dette lærerike materialet har skjedd i samarbeid mellom Fagbokforlaget, Gastronomisk Institutt og Grieg Multimedia, og gir en solid fundering for videre læring og praktisk anvendelse innen restaurant- og matfag.