Eating to Extinction: The World's Rarest Foods and Why We Need to Save Them
Produktbeskrivelse
«Eating to Extinction: The World's Rarest Foods and Why We Need to Save Them» er en banebrytende reise gjennom Dan Saladinos oppdagelser av verdens forsvinnende matvarer og hans overbevisning om hvorfor dette temaet er viktigere enn noen gang. I løpet av de siste tiårene har globaliseringen skapt en ensartethet i kostholdet vårt, ofte uten hensyn til mangfoldet i maten vi en gang var kjent med. Tallene taler for seg selv: Av de omtrent seks tusen forskjellige planter som tidligere ble konsumert av mennesker, er det kun ni som i dag er dominerende grunnlag i kostholdet vårt. Bare tre av disse - ris, hvete og mais - står for fifty prosent av alle kaloriinnholdet vi får i oss. Når vi graver dypere, avsløres enda mer bekymringsfulle trender: Kildene til mye av verdens mat - frøene - er for det meste kontrollert av bare fire store selskaper. I denne boken inviterer Saladino oss til å reflektere over de sjeldne delikatessene som forsvinner fra våre tallerkener, og han formidler en dyp respekt og forbindelse mellom mennesker og maten de spiser.