The Book of Difficult Fruit: Arguments for the Tart, Tender, and Unruly (with Recipes)
Produktbeskrivelse
Boken "The Book of Difficult Fruit: Arguments for the Tart, Tender, and Unruly (with Recipes)" har fått anerkjennelse som en av årets beste bøker av The Atlantic, New York magazine og NPR, og ble beskrevet som "blændende" av Samin Nosrat i The New York Times Magazine. Forfatteren Kate Lebo, en essayist, poet og ekspert på paier, utforsker tjue-seks unike frukter ved å veve sammen naturlig, kulinarisk, medisinsk og personlig historie. A står for aronia, en bærfrukt i eplefamilien som kan farge klær og er ansett som et superfrukt med angivelige helbredende egenskaper. D representerer durian, kjent for sitt dramatiske skall og varierende lukt – fra ferske fersken til gammel hvitløk. M refererer til medlar, som er nevnt av Shakespeare for sin særpregede form og elsket av gartnere for sine blomster. Q står for kvitten, som når den er fersk avgir duften av "roser, sitrus og velduftende parfyme", men som dersom den spises rå er så stram at den trekker fuktigheten ut av munnen. I denne unike og oppfinnsomme boken fungerer disse og andre vanskelige frukter som sentrale ingredienser i tjue-seks lyriske essays, hver med tilhørende oppskrifter. Hva gjør en frukt vanskelig? Det kan være dyrking, høsting, tilberedning eller hvor kort tiden den er best. Med sin innsiktsfulle tilnærming tar Lebo leseren med på en reise gjennom den fantastiske og ofte utfordrende verdenen av frukt.